Reagovanje povodom napada na prostorije Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori i kancelariju Demokratskog saveza u Crnoj Gori

Veoma uznemireni i ogorčeni saznanjem da su u Ulcinju, između srijede i četvrtka (10. i 11. februara 2016.godine) počinjena gnusna nedjela, na način što je nasilno istrgnuta i uklonjena albanska zastava sa prostorija Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori, kao i da su napadnute prostorije Demokratskog saveza u Crnoj Gori, Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i zaposleni u Fondu, najoštrije osuđuju te vandalske činove.  

 

Ovakvi događaji nas upozoravaju da u Crnoj Gori moramo da nastavimo da se zajedničkim snagama borimo protiv svih oblika diskriminacije, netolerancije, govora mržnje, nasilja i bilo kojeg neprihvatljivog oblika ponašanja.

Apelujemo na nadležne organe da, u što je moguće kraćem vremenskom roku, otkriju počinioce i nalogodavce ovih vandalskih činova, a na pravosudne organe da ih što prije procesuiraju i na primjeren način osude, kako se isti ili slični slučajevi ne bi više ponavljali.

 

 

 

Direktor Fonda

Safet Kurtagić

 

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava

Ulica slobode 85
Podgorica
Crna Gora
Telefon: +382 20 664 362
Faks: +382 20 664 362
mail fondzamanjine@t-com.me